Kasteeltuinen Arcen

Anholter Schweiz-Arcen

Pinksterweekend Anholter Schweiz en Kasteeltuien Arcen

3 t/m 6 juni 2017

Dit pinksterweekend combineren we het nuttige met het aangename. We beginnen met familiebezoek in Zutphen om via het Biotopwildpark Anholter Schweiz en Kasteel Anholt uit te komen in Arcen, waar we zowel de kasteeltuinen als het thermaalbad bezoeken.

Zaterdag 3 juni 2017: Wormer – Zutphen – Mechelen

Om 10.00 uur gaan we op weg naar Zutphen. Onze familie is erg nieuwsgierig naar de camper en komt deze al bewonderen als we aan het parkeren zijn. Na een lunch en kleine wandeling naar Warnsveld rijden we in de loop van de middag naar de eindbestemming van vandaag: Camping ‘t Oostenriek in Mechelen.

Zondag 4 juni 2017: Mechelen – Anholter Schweiz – Arcen

Vanochtend staan we bijtijds op en rijden naar Biotopwildpark Anholter Schweiz. Deze dierentuin ligt in een erg bosrijke omgeving waarin veel ruimte voor de dieren is. Gelukkig is het niet druk en kunnen we heerlijk rustig wandelen en foto’s maken. ‘s Middags bezoeken we ook de nabijgelegen tuin van Kasteel Anholt.

Later in de middag rijden we via een toeristische route naar minicamping Nabij de Fossa Eugenia, waar we 2 nachten blijven staan.

Maandag 5 juni 2017: Arcen: Kasteeltuinen en Thermaalbad

Het belooft een hele mooie dag te worden, dus na het ontbijt fietsen we naar de Kasteeltuinen Arcen. We bezoeken eerst het kasteel en vervolgens wandelen we door de diverse tuinen. Na een aantal uren hebben we genoeg gezien en besluiten we om ook even in Arcen zelf te kijken, maar wat een drukte, dus fietsen we terug naar de camping. Na een uurtje rust pakken we de fietsen weer en rijden in een kwartiertje naar het thermaalbad om even lekker te ontspannen. Dit doet ons goed en na een uurtje gaan we terug naar de camping. We hebben geen zin om te koken, dus pakken we weer de fiets en gaan eten bij een pannenkoekenrestaurant.

Dinsdag 6 juni 2017: Arcen – Wormer

Op ons gemak rijden we naar huis.

Route