Hameln

Bad Pyrmont – Hameln

Bad Pyrmont – Hameln

26 april t/m 1 mei 2018

Na ons, bijna al traditionele, februariweekend in Beekbergen, wordt dit onze eerste reis van 2018. Geleid door de weersvoorspelling gaan we naar Bad Pyrmont en Hameln.Donderdag 26 april 2018: Wormer – Bad Pyrmont

We vertrekken om 10.00 uur uit Wormer en komen om 15.45 uur aan bij Campingpark Schellental in Bad Pyrmont. Vandaag is het nog fris (13°) en wisselen zon en regen elkaar af.

Vrijdag 27 april 2018: Bad Pyrmont

We gaan op de fiets naar Bad Pyrmont. Helaas valt na ongeveer tien meter de trapondersteuning van de fiets van Jos weg. We gaan op zoek naar een fietsenmaker in Bad Pyrmont en vinden deze ook. Helaas is de winkel wegens ziekte gesloten. Dus is het een stuk zwaarder trappen, want helemaal vlak is het niet in Bad Pyrmont.

Gelukkig schijnt de zonvolop en is het zo’n 17°. We maken een sightseeing met de fiets en bezoeken het Kurpark, waar men druk bezig is met de voorbereidingen voor de Landpartie van dat weekend. In de loop van de middag gaan we terug naar de camping, waar we nog lekker buiten zitten in de zon.

Zaterdag 28 april 2018: Bad Pyrmont – Bad Salzuflen – Minden – Hameln

Een ongeluk komt nooit alleen, dus ook niet bij ons. De gasveren van de klep van de garage hebben het deels begeven. We rijden vandaag dan ook eerst naar een Hobby dealer in Bad Salzuflen. Helaas hebben ze de gasveren niet op voorraad, wel vervangen ze wat kapotte onderdelen in de koelkast.

We rijden door naar Minden en bezoeken de stad en de Schachtschleuse. Hierna rijden we naar Campingplatz Hameln an der Weser in Hameln, waar we om 16.00 uur aankomen. Ook vandaag hebben we volop zon en eten zelfs buiten met een temperatuur van 18°.

Zondag 29 april 2018: Hameln

We worden weer verwelkomd door de zon. Het is al 19° en we ontbijten dan ook buiten. We wandelen naar Hameln en komen direct de rattenvanger tegen, die een groep kinderen rondleidt. We verkennen de stad en bezoeken Museum Hameln. In de middag lopen we terug naar de camping. Het buitenzitten is van korte duur. We worden getrakteerd op een regenbui met als eindresultaat een mooie regenboog.

Maandag 30 april 2018: Hameln – Externsteine – Winterswijk – Groenlo

Om 9.15 uur zijn we klaar voor vertrek. Onderweg naar Nederland bezoeken we de Externsteine in Horn-Bad Meinberg. De Externsteine is een formatie van zandstenen, die zo’n 120 miljoen jaar geleden ontstaan is. We rijden verder, lunchen onderweg en komen rond 15.30 uur aan bij Obelink in Winterswijk, waar de fiets gelukkig gerepareerd wordt. Om 16.45 uur arriveren we bij Camping Marveld in Groenlo voor onze laatste overnachting van deze trip. ‘s Avonds gaan we lekker uit eten.

Dinsdag 1 mei 2018: Groenlo – Wormer

We vertrekken om 9.45 uur en zijn om 13.00 uur thuis.

Route