Kröller-Müller museum

Veluwezoom en Hoge Veluwe

Weekend Posbank NP Veluwezoom en NP Hoge Veluwe

11 t/m 14 augustus 2017

Dit weekend combineren we het fotograferen van de paarse heide op de Posbank in NP Veluwezoom met een bezoek aan NP Hoge Veluwe.

Vrijdag 11 augustus 2017: Wormer – De Steeg

Om 13.00 uur rijden we zonder noemenswaardige vertragingen in 1,5 uur naar Camping De Eikeboom in De Steeg. Nadat we ons geïnstalleerd hebben, brengen we de middag lekker buitenzittend bij de camper door. Na het eten fietsen we naar de Posbank om de bloeiende heide te fotograferen, maar eerst ontmoeten we een aantal fotogenieke en vriendelijke alpaca’s, die uiteraard ook gefotografeerd moeten worden. Op de terugweg komen we bijna in botsing met een aantal wilde zwijnen.

Zaterdag 12 augustus 2017: De Steeg – Westervoort – Arnhem – Otterlo

Vandaag is het miezerweer. We rijden naar Westervoort, parkeren de camper en gaan met de trein naar Arnhem. Vanwege het druilerige weer gaan we naar de bioscoop en bekijken de film Dunkirk. In de loop van de middag gaan we met de trein terug naar Westervoort en rijden met de camper naar minicamping De Kwekerij in Otterlo. ‘s Avonds maken we een verkennende wandeling door Otterlo.

Zondag 13 augustus 2017: NP Hoge Veluwe

We gaan met de fiets naar NP Hoge Veluwe en bezoeken het Kröller-Müller museum. Gelukkig is deze keer de temperatuur aangenaam om ook de beeldentuin te bekijken. De vorige keer dat we hier waren, was het 35°. ‘s Middags fietsen we naar Jachthuis Sint Hubertus. Het is heerlijk weer en we fietsen terug naar de camping. Ook ‘s avonds zitten we nog lekker buiten in de zon bij de camper.

Maandag 14 augustus 2017: Otterlo – Wormer

Met zonnig weer rijden we naar huis. Ook nu is het rustig op de weg en we zijn om 11.00 uur thuis.

Route