Wellerlooi

Wellerlooi

18 t/m 23 april 2019

Onze camper is vervangen door een caravan. Dit wordt onze eerste trip met onze nieuwe caravan. We kiezen voor een camping in Wellerlooi in Noord-Limburg. Op de planning staan o.a. Zeche Zollverein in Essen en het Oorlogsmuseum in Overloon. Het is toch wel een beetje spannend en we zijn benieuwd of we niet werkende zaken zullen tegenkomen.

Donderdag 18 april 2019: Wormer – Wellerlooi

Om 9.30 uur rijden we naar de stalling om de caravan op te halen. Na inspectie en de spullen goed verdeeld over caravan en auto vertrekken we om 10.15 uur naar Noord-Limburg. Zonder vertraging worden we om 13.45 met koffie en thee ontvangen op Minicamping Heide-hof in Wellerlooi.

Vrijdag 19 april 2019: Op de camping

Na op ons gemak ontbeten te hebben, doen we boodschappen in Venlo. De rest van de dag blijven we op de camping lekker relaxen.

Zaterdag 20 april 2019: Zeche Zollverein in Essen

We vertrekken om 8.30 uur naar de kolenmijn en het industriecomplex Zollverein in Essen. In 1986 werd het werk in de mijnen stopgezet en sinds 2001 staat Zeche Zollverein op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Zeche Zollverein is opgenomen in de Route der Industriekultur, die langs industriële bezienswaardigheden in het Ruhrgebied gaat.
Om 16.15 uur zijn we terug op de camping om verder weinig meer te doen.

Zondag 21 april 2019: Wandeling Reindersmeer

We maken een wandeling van 8 km rond het Reindersmeer. ‘s Middags zien we op tv hoe Matthieu van der Poel op zeer bijzondere wijze de Amstel Gold Race wint.

Maandag 22 april 2019: Oorlogsmuseum Overloon

We vertrekken op tijd om zo’n 5 minuten voor openingstijd bij het Oorlogsmuseum in Overloon aan te komen. Gelukkig is het niet druk en bekijken we op ons gemak het museum en lunchen op het terras van het museum.

Dinsdag 6 juni 2017: Wellerlooi- Wormer

Onze eerste vakantie met de caravan zit er bijna op. De caravan bevalt ons goed. We rijden naar de stalling waar we de caravan achterlaten en zijn in de late ochtend thuis.

Route