Kinderdijk

Drimmelen-Alblasserdam

Weekend Biesbosch, Kinderdijk en 2e Maasvlakte

5 t/m 8 mei 2017

Omdat we op zondag afgesproken hebben met een aantal Zuid-Hollandse vrienden, besluiten we om dit te combineren met een weekend weg in de omgeving van Dordrecht.

Vrijdag 5 mei 2017: Wormer – Drimmelen

Op deze Bevrijdingsdag vertrekken we in het begin van de middag uit Wormer en komen rond 15.30 aan bij Camperpark Jachthaven Biesbosch in Drimmelen. We checken in via de automaat, installeren ons met zicht op de haven en halen bij het havenkantoor een informatiepakket. Het ziet er allemaal erg verzorgd en nieuw uit. We verkennen het havengebied om te weten waar we morgen moeten zijn voor de rondvaart door de Biesbosch.

Zaterdag 6 mei 2017: Drimmelen – Alblasserdam – Kinderdijk

Vanochtend maken we een wandeling door Drimmelen, drinken cappuccino aan de jachthaven en melden ons bijtijds voor een 2 uur durende rondvaart door de Biesbosch. Na de rondvaart rijden we met de camper naar Camperpark Kinderdijk in Alblasserdam. We eten bijtijds en fietsen naar Werelderfgoed Kinderdijk, waar we genieten van de molens bij zonsondergang. We fietsen terug naar Alblasserdam onder een mooi gekleurde hemel.

Zondag 7 mei 2017: Rotterdam

Om 9.45 uur worden we opgehaald door onze Dordtse vrienden en gaan op koffiebezoek in Rotterdam. Hierna rijden we naar de 2e Maasvlakte in Rotterdam, waar we lunchen bij Futureland. We verkennen de 2e Maasvlakte per auto en worden aan het einde van de middag teruggebracht naar Alblasserdam. ‘s Avonds verkennen we Alblasserdam per fiets totdat de regen roet in het eten gooit.

Maandag 8 mei 2017: Alblasserdam – Wormer

We vertrekken na de ochtendfiles naar huis en kijken terug op een heerlijk weekend weg met onze camper.

Route